FILTRON

WIX-FILTRON е прозводител и дистрибутор на филтери за автомобилска индустрија, машини и мотори, тешка механизација и специјална намена. Започнува со работа во 1982 година и припаѓа на концернот AFFINIA Group, водечка компанија од областа на дизајнот, производство, дистрибуција како и маркетинг на светскиот пазар на автомобилски и делови за тешки возила .

WIX-FILTRON, со асортиман од повеќе од 2300 различни типови на филтери, со оригинален квалитет за скоро сите модели на автомобили. WIX-FILTRON  е оригинален дел за голем дел од возилата од производителите: Volkswagen, General Motors, Ford, Land Rover, Jaguar, Mercedes-Benz, Saab, Lotus, Harley Davidson, Suzuki & Aston Martin.

Повеќе од 50% од производите се извезуваат за Германија, Велика Британија, Франција, Ирска, Шведска, Швајцарија, Русија, Италија, Бугарија, Чешка, Украина како и Америка и Африка.

Постојаното вложување во автоматизираниот процес на производство, новите технолошки решенија, ефикасни и модерни производни линии и постојаното барање на подобрени работни методи, обезбедуваат квалитет на производите на WIX-FILTRON .

Брендот FILTRON е наменет за пазарот на резервни делови и се изработува со истиот квалитет и по истите стандарди како и филтерите наменети за вградување во новите возила.

WIX-FILTRON има модерна лабораторија каде се вршат испитувања на филтерите за воздух, гориво и масло во согласност со меѓународните стандарди и барања на клиентот. Се вршат детални испитувања на суровините, производите во фаза на производство како и на финалниот производи. Голема поддршка на производството даваат одделот за мерни инструменти како и одделот за изработка на алати.

WIX-FILTRON во 2007 отвора фабрика во Украина и во 2010 магацини и канцеларија за продажба во Русија.

WIX- FILTRON има имплементирано интегрирани системи за квалитет, во согласност со стандардот ISO/TS 16949 како и со ISO 14001:2002, стандардот за заштита на околината.

 

 

 

 

Компанијата WIX-FILTRON бил наградена со:

- престижната награда Polish Business Leader

- учество во финалето за Polish Quality Award

- признанието „Employer - Organizer of Safe Working Environment"

Награда од FORD: Q1 Quality Award by Ford Motor Company.

Други награди или признанија за комапнијата WIX-FILTRON се:

   

the Supplier of 2007 for the DAKOL company

The Company of 2006 – the Leszczyński region

“Good Company” – the award for the most dynamically developing company in Poland in 2004

the Gold Investor of 2003

the Gold Medal Winner of the Fairs – Poznań MOTOR SHOW

Како и:  

by Ford Motor Company – the Q1 Quality Award confirming the status of the top leader providing high quality goods, innovations,
deliveries promptness, organization functioning and company management.

The Pantheon of Polish Ecology – the award granted by the Minister of Environment

Certificate "The Highest Quality” – awarded by the Wielkopolskie Stowarzyszenie Badań nad Jakością

two European Medals – awarded by the The Office of the Committee for European Integration and Business Center Club

Wielkopolska Crystal Cup for the best company in the filtering sector in Poland.

FORBES Diamonds 2008 – scored 34th place

Business Gazelles of 2005 for WIX-FILTRON

Wielkopolska Golden Companies in 2005 – 5th rank

PULS Biznesu – the manufacturer of car parts and components – 8th rank

Rzeczpospolita Daily - WIX-FILTRON among the most dynamically developing companies in Wielkopolska

Nomination of the Promotional Emblem „Poland Now”

 

Не сме ја наследиле природната околина

Таа е богатство од нашите претходници

Само сме ја позајмиле од

Нашите деца и внуци

 

Компанијата WIX-FILTRON работи во согласност со законите на Полска за искористување на филтерите, како и во согласност со имплементираниот стандард ISO14001.

Свесноста за заштита на околината е многу важна во секоја фаза на животниот циклус на еден производ  – од дизајнирање преку производство, експлоатација и финално искористување.

 

Вкрстени ознаки за Donaldson

Вкрстени ознаки за Filtron

Вкрстени ознаки ALCO